DeviantART V.5.

Aug 11, 2006

DeviantART V. 5Den store artist maskine deviantART.com er nu ude med deres 5. version, som har fået kælenavnet "Castle".

For dem af jer der har fulgt med på sitet, vil I sikkert give mig ret i, at sidste opdatering ikke var meget værd. Så vidt jeg husker, var der ikke meget andet end lidt design ændringer og en fin flash intro til at promote.

Jeg må ærlig tilstå, at det er længe siden at jeg har brugt siden sidst. Mit sidste upload var i April i år, men alligevel fik jeg lidt af et shock, da jeg blev mødt af skærmen, med teksten: "the deviantART administration would like to make the following announcement" - hurtigt efterfulgt af et lille glædens hop, da det gik op for mig at det var en opdatering! Også denne gang bliver opdateringen fulgt op af en flash introduktion, som du kan se her. Ahhh - Det er noget der vækker minder hos en nørd som mig - De gode gamel dage til "The Party", hvor det eneste der lyste de store haller op, var computer skærme og storskærmens demo-ræs.

Castle kommer, heldigvis, med mere end bare design ændringer. Specielt glæder det mig, at se at de endelig har fået øjnene op for . Endelig har du mulighed for at følge dine favoritter uden at skulle browse dybt ind på sittet. På denne måde kan du f.eks følge mit galleri via denne feed.

En anden ny ting, som jeg også fangede i flash-introen, er muligheden for at blogge, eller rettere embedde, billeder fra siden. Under detaljer for et billede findes der nu en embed-form, med en kode, som du kan copy/paste til din egen blog el.ling. Billedet herunder er indsat med deres nye embed-funtion.

Stairs by ~N3ur00xID on deviantART
Castle kommer selvfølgelig også med design ændringer. Her er jeg specielt glad for, at de endelig har valgt at bruge bare en lille smule farver denne gang. Og så slap vi endelig af med det kedelige gamle "square-look", hvilket også har irriteret mig længe.

Klik for at se billedet i fuld størrelse.En anden fiks lille funktion, som du kan se på billedet her til højre, er en ny "buddy spy", som du kan poppe op, og se hvem af dine venner der er online. Er de ikke online, giver det dig alligevel en hurtig måde at navigerer til deres profiler, hvilket i "gamle dage", også var en lang process.

Apropo lange processer. Hvor svært var det liiiige det vat at navigerer gennem de mange kategorier der findes? Denne process er heldigvis også blevet drastisk forenklet i Castle. Nu findes der en enkelt menu, lidt ala iPods menu-system, hvor du kan specificerer hvilke kategori og under-kategori du vil se - Det virker fantastisk. Du kan se funktionen på dette screenshot, men bør se den live, før du forstår 100% hvor smart det er.

Til slut bør du lige se denne promotion video. Endnu et fund på youTube.

Comments

comments powered by Disqus