Eye Candy til Ubuntu

Jan 24, 2007

Rotering af desktop-cube.Som jeg har skrevet tidligere fjoller jeg engang imellem lidt rundt med en Linux distro eller to. Tilbage i tiden, da Ubuntu var i sin version 5.10 legede jeg også med og , hvilket resulterede i et reboot. Nu prøvede jeg så igen...

Hver gang jeg begynder at lege med Linux igen, er der 1000 ting jeg har glemt (selvfølgelig fordi det ikke sker så tit), men med tiden er jeg blevet bedre til at finde svarene - selvom det ikke altid er samme løsning som jeg brugte sidste, så lykkedes det som regel at komme omkring og få løst et problem.

Langt om længe har jeg så fået "det eye-candy smarteri" til at fungere i min nuværende Linux distribution (Ubuntu 6.10), men denne gang med en window-manager der hedder Beryl!
Rigtig kort sagt så er Beryl en window-manager til x-windows systemer, som giver mulighed for at udnytte OpenGL-acceleration - og med det, kommer en masse fede features.

Rotering af desktop-cube. I-og-for-sig er det vel ikke meget andet end en fryd for øjet! I Linux (generelt), har du mulighed for at have flere skriveborde på én gang - disse kan nu klaskes på en terning, som du har mulighed for at roterer, og på den måde vælge hvilket skrivebord du vil arbejde på .... Jeps pretty cool stuff - og så kan den sågar gøres gennemsigtig!

Eksempel på Men ud over bare at se fedt ud, er der faktisk også kommet nogle anvendelige ting med. Jeg har længe været misundelig på min kærestes Macintosh, mere præcist misundelig på de fede features man har i OS X... med Beryl har jeg dem nu også!
Med Beryl får du en settings-manager, med mulighed for at indstille og tweeke næsten alt, specielt er jeg glad for muligheden for at indstille Screen Edges. Dette er en indstilling, der tricker en feature når du f.eks. kører musen ned i et hjørne - se en mere komplet list over de mange fede features her.

Jeg har brugt denne installations-vejledning, og det fungerede uden problemer:
http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Edgy/AiGLX.

Comments

comments powered by Disqus