Firefox til din mobiltelefon

Oct 11, 2007

Weee - det var en glædeligt nyhed!

Mens jeg aldrig har lagt skjuld på at Firefox er min absolutte ynligsbrowser, har jeg ikke snakket så meget om browsere til mobiltelefoner. Nu har jeg godt nok aldrig haft en af de vildere smart-phones, og ved faktisk ikke hvormeget de efterhånden kan. Jo jo, jeg har da set den überhypede iPhone, og skal da sikkert også have fingerne i en på et tidspunkt, men det er vel også noget nær toppen af poppen.

Hvis vi holder os til diverse "almindelige" teenage mobiltefoner som f.eks. SE W810i som jeg har, kommer man sku ikke langt med de indbyggede browsere. Jeg har i længere tid benytte Opera Mini til min mobil, hvilket dog også giver en laaaangt bedre oplevelse - men man er jo stadig ikke helt tilfreds vel?

Nu lyder den glade nyhed så, at Mozilla starter en udviklingsafdeling i København, som får til opgave at arbejde dedikeret på en browser til mobile enheder.

Direktør for Mozilla Mike Schroepfer skriver på sin blog (kilde computerworld.dk):

Efterspørgslen på en fuldent browseroplevelse på mobile enheder er krystalklar. Hvis man var i tvivl tidligere, så burde man ikke være det efter lanceringen af iPhone.

Og det kan der jo være noget om - jeg glæder mig i hvert faldt en hel del :) Men vi må vente lidt endnu. Mozilla mener ikke at browseren kan være klar før engang i 2008, hvor de angiveligt også vil udgive Firefox 3.0 til alm. desktops. Uhh - good times are commin.

Comments

comments powered by Disqus