Gratis reklame for din virksomhed

Jan 26, 2008

Jeg har opdaget en sjov tendens hos mig selv og mine ligemænd - Vi reklamere for vores arbejdsplads, og vi gør det ganske gratis og ganske uopfordret!

Jeg tror faktisk ikke jeg har skrevet om det før nu, men i november 2007 blev jeg og en håndfuld andre datamatikere færdig med vores uddannelse. Jobmulighederne er fantastiske for IT-uddannede lige nu, hvilket også har betydet at flere af os er gået direkte ud i job - og det ved jeg, ikke fordi jeg nødvendigvis har snakket med "de andre", men fordi de har "reklameret det"!

Vi vil være (sociale) online

På et hvilket som helst studie (siger mine erfaringer mig og har jeg ladet mig fortælle), er det langt fra alle folk man snakker med. Uden at jeg nu regner med at komme til at virke specielt sær, tør jeg godt at sige, at jeg på mit nu overståede studie, kun mødte to personer som jeg kunne forestille mig, at jeg fremover ville komme til at snakke mere med. Ikke at resten ikke er sociale, venlige, gode mennesker, men sådan er det nu engang - nogle mennesker falder man i hak med, snakker godt med osv., og så er der "de andre". De er der, man kan snakke sammen når man mødes, men ellers ser man dem ikke - Sådan er der flere der har haft det, og det ser jeg nu ikke noget galt i.

Der hersker en hvis tendens, og jeg ved faktisk ikke om det kun er hos "de unge", men folk (inklusiv mig selv) har fået den sjove ide, at de skal være online konstant... Og med nutidens teknologiske gadgets er det jo intet problem. Sidder man ikke med sin bærbar, så har man sin mobil (som efterhånden er en hel computer i sig selv), og så kan man være online mere eller mindre over alt!

Ikke nok med at vi vil være online hele tiden, og kunne tilgå informationer ligemeget hvor vi befinder os - vi vil også fortælle det til resten af verden! I min og mine medstuderendes tilfælde, er vi lige blevet uddannede, vi har fra studiets tid, stadig hinanden som kontakter på messengeren, og mange af os er tilmeldt diverse sociale medier, som f.eks. Facebook, Meetyourmessenger osv. Samtlige af disse medier/applikationer giver brugeren mulighed for at skrive en lille status rapport, og jeg oplever gang på gang, at disse statusbeskeder nærmest reklamere for personens arbejdsplads.

Jeg gør det selv - i stedet for at sætte messengeren på "Ikke til stede" eller lignende, ændre jeg lige min status besked til noget lignende: "På arbejde: www.shol.dk". Nu ved jeg ikke med andre, men jeg har ligeledes fået den tendens, at jeg liiiige skal se hvad der gemmer sig bag de URLer folk smider med i statusbeskederne... og wupti, vi falder for "reklamen" gang på gang - eller rettere, jeg gør.

Man kan vel kalde det en digitalisering af word to mouth fænomenet... Har du oplevet noget lignende?

Comments

comments powered by Disqus