Gravatar

Sep 8, 2006

I en tid nu, har jeg undret mig over hvordan folk kunne vise på andre folks blogge, når de kommenterede en post. Der findes sjælent nogen form der indeholder et felt til at upload avatars med, og at skulle smide et HTML-tag ind i teksten, virker efterhånden en smule gammeldags - så hvordan gør de det så?

En anden ting der har undret mig - dog knap så meget - er grunden til at man, f.eks. i Wordpress, skal angive sin email - De bliver jo ikke vist eller brugt til noget?! Jeg havde en forestilling om, at ejeren kunne bruge mailen til at kontakte en kommenterende person personligt, men der skal vise sig at være et noget bedere sammenhæng.

Introducing Gravatars: www.gravatar.com
Gravatar er kort for "globally recognized avatar", hvilket vel nærmest siger det hele. Måden det fungerer på er meget simpel. Ved at centralicerer et avatar og herefter, ved hjælp af en simpel stump kode, forspørge denne server, kan man få "tilsendt" og benytte samme avatar på flere forskellige sites.

Det er her "den ikke viste e-mail adresse" kommer ind i billedet. Gravatar benytter sig af en kryptering af e-mails, så de forbliver "skjulte" - jeg går ud fra at denne bliver dekrypteret igen hos serveren - for derefter at finde det avatar som passer på e-mail adressen.

Gravatar-support kan sættes op på flere måder, og du behøver ikke engang at have en konto for at vise andres Gravatars. På Gravatars officielle side, www.gravatar.com, finder du "installations" vejledninger til MovableType, WordPress, TextPattern, Expression Engine Plugin, PMachine Hack, Nucleus Plugin, YACS, Blojsom Plugin, Blogger og LiveJournal. Til dem der selv vil implementerer supporten, findes vejledninger til PHP, PERL, ColdFusion og Java.

I skrivende stund er der oprettet 3,933,034,248 gravatars på sitet, og dette tal stiger konstant. Skynd dig at oprette et gravatar - og husk nu at benytte samme e-mail adresse når du kommenterer, som du opretter dig med hos gravatar =;)

Comments

comments powered by Disqus