Jeg har fået Mac!

Aug 2, 2008

Lige siden min kæreste, for nu snart 3 år siden, købte sig en iBook, har jeg haft et misundeligt blik i øjnene hver gang den blev hevet frem. Lad mig bare sige det med det samme ... jeg har svaghed for eye-candy, funky features og design ;)

Nu kom dagen så, hvor jeg stod i en situation, hvor jeg (igen) skulle ud og erhverve mig en ny computer - og denne gang tog jeg springt til Mac!

Det er ikke fordi jeg, ligesom visse andre, nødvendigvis synes PC og Windows har været noget være lort! Faktisk har jeg været riigtig glad for den sidste PC jeg havde (Dell XPS M1330), og har ikke oplevet nogle bemærkelsesværdige problemer med Windows Vista - nu var jeg bare klar til at prøve en Mac.

Out of the box ... and ready!

Når PC nu har fået et (sidste) klap på skulderen, må jeg jo nu nok også hellere gøre det samme med Mac!

Jeg valgte ovenstående video (ud af maaaaaange rigtig sjove) fra Apple, fordi noget af det første der slog mig var hvor hurtigt man faktisk var igang med at bruge maskinen! Nu ved jeg godt, at jeg nok selv ender med at komme til at lyde som en af de der "frelste nørder" som har fundet lykken i en Mac (har selv et par af de dem), men jeg kan ikke komme uden om det - en Mac kommer med det man skal bruge, og ikke andet!

Jeg er webprogrammør med en hæftig træng til PHP (hvilket jo er platformsuafhængig), så det skulle jo ikke blive noget problem at kode på en Mac! Det er det absolut heller ikke - men jeg havde ikke regnet med at det skulle være SÅ let at komme igang! Mac´s OS Leopard kommer nemlig præ-installeret med en Apache webserver samt PHP - alt alt jeg skulle gøre var at trykke på en knap for at aktivere det ... næsten da.

Opsætning af PHP på Mac

Apache servere er helt standard, og kan startes og stoppes ved et tryk på en knap ... for at aktivere PHP på Mac, skal der fjernes udkommenteringen af én linier i Apaches konfigurations fil.

Åben en konsol og åben konfigurationsfilen f.eks. med "pico":

pico /etc/apache2/httpd.confg
Find følgende linie, og fjern #-tegnet foran linien, så den står som herunder:
LoadModule php5_module libexec/apache2/libphp5.so
Genstart, eller bare start, "Websharing" fra "System Preferences => Sharing" og du skulle være klar til at bruge PHP på Mac!

...

Og nååhhh ja - så er der kommet nyt design på bloggen (igen) - se hvordan det har set ud før på min Flickr.

Comments

comments powered by Disqus