OnLive - Revolution eller bullshit?

Apr 1, 2009

OnLive er "games on demand" - et koncept der, hvis alle udtalelser holder, kan være med til at revolutionerer spilindustrien som vi kender den idag. Jeg siger muligvis, da ikke alle er enige i om konceptet overhovedet holder vande...

Videoen herunder giver en kort og lovende præsentation af konceptet der bygger på afvikling af spil i en cloud hvor resultatet streames tilbage til brugeren. Det eneste du som spiller behøver at have, er en god internetforbindelse og et 1MB plugin til din browser! Og det gælder for PC såvel som Mac - alternativt kan du afvikle spillene på dit TV gennem en såkaldt OnLive micro-console.

Har du set videoen herover sidder du sikkert og måber lige så meget som jeg gjorde da jeg først så den - hvordan kan det lade sig gøre og kan det overhovedet lade sig gøre? I princippet skulle OnLives løsning umiddelbart virke. På GDC 09 (Game Developers Conference) skulle der være fremvist en demo, som efter sigende skulle have kørt upåklageligt...

Eurogamer har taget et nærmere kik på OnLive, og i en artikel forklares konceptet igen, med ligeså stor entusiasme som videoen herover, men glider så over i en mere "realistisk" holdning til tingene.

Tricket og grunden til at spil kan afvikles på både PC, Mac og selv et TV, skyldes at det ikke aktivt spilles på din computer, men derimod afvikles på en server som streamer resultatet til dig. Du kan selvfølgelig spille spillet, hvilket vel forgår ved at sende signaler til serveren som afkoder disse til reelle handlinger i spillet, komprimerer resultatet til en videostream og sender det tilbage til dig igen - kort sagt "spille du video".

Grunden til at Eurogamer stiller sig kritisk overfor konceptet er det faktum at alt afvikling sker hos OnLive - som vi alle nok ved, er spil noget af det der kræver enormt meget processering i dag. Og specielt vil det kræve meget når OnLive påstår at spillene vil komme til at kører med 60 FPS og med en responstid på 1 MS!!!

OnLive skulle have brugt 7 år på at implementerer en helt ny teknologi og har, ifølge deres egen side www.onlive.com, allerede en række af de store spillere fra industrien med på vognen.

Uanset resultatet, så glæder jeg mig til at se hvad det her bliver til ... indtil videre lyder det fandeme fantastisk!

Comments

comments powered by Disqus