OpenXML og Linux

May 3, 2007

Idag skulle jeg afleverer mit 4. semester speciale - det gik sådanset også godt nok - det var den sædvanlige følelse af total antiklimaks, når man smider sin hårdt bearbejdede rapport over desken til en sekratær... og så er det bare det - suk...

Nå men det var nu slet ikke det jeg ville skrive om. Og faktisk er dette nærmere en spørgsmål til jer læsere, end det er en berigende post om et eller andet, jeg mener at have styr på :P

Jeg skrev min rapport i M$ Office 2007, hvilket jo bruger sin nye "åbne standard" OpenXML.

Mit spørgsmål til jer, er: Hvor åbent er det lige det format er?

Jeg er godt klar over, at det er ren XML, pakket fint ned i nogle biblioteker, lidt ala. en zip-fil. Men hvad andet end MS egnet Office og vidst nok WordPerfekt understøtter dette format?

Jeg bruger, som jeg har beskrevet et par gange, en gang i mellem Linux / Ubuntu - bare fordi jeg kan. Og det kan irriterer mig gevaldigt, at jeg nu ikke længere kan åbne mine word-dokumenter her.

Jeg har fundet frem til en løsning i OpenOffice - men det er kun til Windows og SUSE Linux. Er der nogen der er kommet forbi en måde at åbne OpenXML (.docx) dokumenter i OpenOffice til Ubunutu? Så vil jeg meget gerne vide mere herom.

Update 5/6-07:
newz.dk skriver i dag, at MS er gået sammen med Xandros for f.eks., at udvikle værktøjer til bedre samarbejde mellem Offices OpenXML og ODF (Open Dokument Format).

Update 5/11-07:En løsning er nu fundet - Læs posten "Åben .docx filer i Ubuntu".

Comments

comments powered by Disqus