Opera Mini 4.0

Nov 25, 2007

Så har mobiltelefonen igen fået en opdatering, hvad webbrowsning angår. Operas mobile browser Opera Mini er nu ude i en version 4.0, og i den forbindelse er der sket en hel del.

Hastigheden, både med den fantastiske smooth scrolling navigation, men også browsning, bliver ved med at overraske mig - stadig klart den hurtigste mobil browser jeg har prøvet.

Har man fulgt lidt med på iPhone fronten (evt. bare set en video af den indbyggede Safari browser), vil man måske kunne genkende den nye måde at browse på - Den er fantastisk!

Hastigheden

På Operas egen side postuleres det, at Opera Mini er 4 gange hurtigere en andre mobil browsere på markedet. Hastigheden opnåes ved, at komprimerer den tilgåede side, før den sendes til mobiltelefonen. Dette giver selvsagt en hurtigere request tid, men selvfølgelig også en billigere browsning - som vi alle ved, er det ALT, ALT for dyrt, at browse på sin mobil telefon - endnu!

Den nye navigation

I Opera Mini, har man nu mulighed for at vælge hvordan man vil browse på nettet. Der findes en speciel indstilling, som forsøger at oversætte siderne, så de bedst muligt passer til ens telefon. Dette er den "gamle" måde at browse med Opera Mini på - Den nye måde, viser dig sådan set en hjemmeside, som du vil se den i din alm. desktop browser, dog blot i miniature format, hvor man ikke har mulighed for at læse eller se billeder specielt tydeligt.

Jo jo, den er stadig anvendelig! Når du bliver præcenteret for siden, kan du flytte en rektankel rundt på siden, med din telefons "pile taster". Når du kommer over et element, du gerne vil se nærmere på, kan du klikke på zoom. Browseren zoomer ind på elementet, og forbedre kvaliteten så meget, at den nu er læselig. Samtidig vil browseren automatisk tilpasse evt. lange tekst linjer, så du kan læse en hel paragraf på skærmen! Bladre du ned gennem en artikkel, tilpasser teksten sig automatisk, enten bliver teksten tilpasset, eller det fokuserede område flytter sig, så du bedst muligt kan læse indholdet. Jeps - det lyder fantastisk, og det synes det faktisk også at være.

Ud over den nye zoom funktionalitet, er der også kommet "landscape view" med. Igen samme koncept som med iPhone, du skal blot selv aktiverer dette view. Når dette er aktiveret, kan du se/læse sider i widescreen, altså ved at vende din telefon 90°.

CSS og Javascript support

Med version 4.0 er der også kommet support til CSS og Javascript! Weee... jeps, du kan evt. prøve at navigerer til min side, og afprøve "In other news..." navigationen nederst på siden.

Du kan læse mere om udvikling af webdesign til Opera på http://dev.opera.com/.

Prøv Opera Mini 4.0 nu

Der findes en online demo, via et java applet, på: http://www.operamini.com/demo/

Sidder du med din mobil, kan du direkte downloade Opera Mini fra: http://mini.opera.com

Alternativ, har du et par muligheder for at downloade browseren via: http://www.operamini.com/download/

Comments

comments powered by Disqus