Social medie-fobi

Nov 16, 2008

Jeg arbejder pt. på siden just-fate.com - et tidligere dating site som nu er ombygget til et mere åbent social medie - og i den forbindelse er jeg stødt på en "sjov" tendens hos nye brugere.

Når man lancerer et nyt site gør man selvfølgelig alt for at promovere det, man fortæller om det til alt og alle, ligesom jeg f.eks. skriver om det nu! Ligeledes opfordre man selvfølge alle man kender til at oprette sig (hermed en opfordring til dig!), og måske er det lige nøjagtigt her "kæden hoppe af"...

Du behøver jo ikke gøre det hvis du ikke vil?!

Facebook har ligesom langt dagsordenen for sociale medier - vil man igang med et social medie, findes der hurtigt en god håndfuld features man bare skal have med. Én af dem vi har adobteret på Just Fate er muligheden for at ændre en lille status-tekst ala. "Sidder lige og ser fodbold" eller "Glæder mig til det snart er weekend".

I og med at en bruger komme ind på et nyt site på opfordring fra en anden person, ankommer denne person muligvis med en smule skepsis - kan det nu også være så sjovt eller så smart som jeg har fået at vide?! Og jeg har opdaget at flere brugere, som netop er kommet til via mund til mund, strags benytter sig at denne feature (som de jo kender fra Facebook), og straks nærmest undskylde sig selv, over at de overhovedet er kommet til - Ofte er teksten noget lignende "Jeg er her på opfordring af X", eller "X har bedt mig kommer herind så nu gjorde jeg det"...

Jeg kan ikke lade være med at blive en smule irriteret over det - det er ikke sikker at der overhovedet ligge noget i det, men det virker straks som om, at den nye bruger egentligt ikke rigtigt gider, men nu er det gjort bare for at gøre Mr. X glad - Plat, LAD VÆR. Du behøver sku da ikke gøre noget bare fordi andre gerne vil have du gør det, du skal gøre det fordi du har lyst! Det svare lidt til at tage med til svigermors fødselsdag, og når snakken går sige til onkelen "Jahh, hun ville jo gerne have mig med, så det blev jeg jo nok nød til" - Det er jo ikke særlig høfligt vel!

Ggrrrrr... så kom jeg lige af med den. En helt anden grund kunne selvfølgelig være domænets historie. Just Fate har som sagt tidligere være en dating side, og kender folk til dette, og egentligt ikke har lyst til at date, ankommer de måske lidt med blandede følelser?

Jeg er overhovedet ikke sikker på hvor jeg vil hen med denne post, men nu er det lukket ud - og det kunne da være sjovt at høre, om der var andre som er stødt på lignende episoder eller bare havde en kommentar til deling?!

Comments

comments powered by Disqus