Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Apr 23, 2007

Så er der kommet endnu en release af den menneskelige Linux distrobutionen Ubuntu - Denne gang med kælenavnet "Feisty Fawn".

I version 6.06 faldt jeg for Live CD fænomenet, derefter opdaterede jeg til version 6.10 med kommandoen: gksu "update-manager -c".

Update Notification i Ubuntu.I Ubuntu 7.04 er det blevet endnu mere brugervenligt - eller også har jeg bare aldrig været opmærsom på det før. Jeg er begyndt at bruger den grafiske Update Manager mere og mere, tror det var et gammelt levn fra Fedora Core, at jeg i starten brugte apt-get kommandoen til dette. I Ubuntu kan man faktisk bruge den grafiske updater - Og nu viser den ikke kun opdateringer til eksisterende programmer, men også selve distributions opdateringer!

Se billeder af den lette opgraderingen - et klik - download, install og setup: Billede #1, Billede #2, Billede #3.

Udover at man nu kan opgradere til nyeste version ved et par enkelte klik - så er der også kommet nogle andre gotter med i posen. Af dem jeg har fundet mest interessante og markante er følgende:

  • Gnome Control Center
  • Desktop Effects
  • Automatisk Codec Installation (Totem Player)
  • Bedere Performace

Gnome Control Center

Ubuntu 7.04 Control CenterGnome Control Center er nu endelig blevet brugbart. Jeg har personligt, sikkert grundet min manglende brug af Linux, manglet et kontrol center, ala det jeg kender fra Windows - Nu er det her. Fra Gnome Control Center, kan jeg nu administrerer alle de ting som jeg tidligere har skulle google og derefter administrerer via en eller anden kryptisk kommando.

Gnome Control Center er opdelt grupper som "Personlig", "Look and feel", "Internet og netværk", "Hardware" og "System", som alle har genveje til langt de fleste af de programmer man har brug for, for at opsætte sit system.

Desktop Effects Fantastisk træk - og måske også kun forventet efter den store success diverse Eye Candy Effects har fået - Ja, selv Windows Vista har jo fået fancy pansy effekter. I Ubuntu 7.04 er Desktop Effects nu integreret, dvs. at du ikke skal ud og downloade og installerer 3. parts software, for at få de smart effekter, som desktop-cube og "bevægelige" vinduer. Læs mere om Eye Candy til Ubuntu her.

Automatisk codec installation Jeg har altid anvendt MPlayer medie afspilleren til at se film med - og gør det også i Windows. Mplayer har én stor code-pack, som blot skal pakkes ud et katelog, og så kan du mere eller mindre afspille alt.

Hver gang jeg er kommet til at bruge Gnomes standard afspiller Totem, har der været problemer med codes, og jeg har ærligtalt ikke ville gøre noget ved det - MPlayer virkede jo fint.

I Ubuntu 7.04, kan Totem afspilleren nu, måske, komme til at give lidt konkurrence - Den søger nemlig automatisk efter passende codes, og installerer dem hvis de bliver fundet. Det har indtil videre virket fint her - selv med streaming.

Bedere performace Performance mæssigt synes jeg også der er sket noget - det er dog ikke noget jeg kan bevise, men distributionen synes at køre mere stabilt.

Det er specielt skift mellem åbne vinduer (med brugen af Beryls smarte effekter) at jeg har kunne mærke det - Det flyver bare nu!

Comments

comments powered by Disqus